Basisboek Coordinator Ouderbetrokkenheid

Auteur: Peter de Vries
ISBN: 9789463172028
Jaar van verschijnen: 2020
Prijs: € 31,00
Bestellen? Klik hier en bestel direct bij de uitgever

Bekijk hier het filmpje van Peter de Vries over het boek (via Youtube, duur 1:05.

Basisboek Coordinator Ouderbetrokkenheid

Het Basisboek Coördinator Ouderbetrokkenheid  is hét implementatieboek voor effectieve en efficiënte ouderbetrokkenheid. Met dit boek in de hand is elke school zelf in staat ouderbetrokkenheid te versterken volgens logische stappen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en vele praktijkvoorbeelden. Wanneer een school een oudercoördinator (of hoe deze persoon ook wordt genoemd) verantwoordelijk maakt voor het proces om ouderbetrokkenheid te versterken, zullen niet alleen de ouders maar ook de leraren hiervan de vruchten plukken. Alles in het belang van elke leerling. En… ouders worden nog betere ambassadeurs van de school! Met dit boek kan de oudercoördinator stap voor stap aan de gang en vergeet hij niets.

Waarin onderscheidt het Basisboek Coördinator Ouderbetrokkenheid zich van andere publicaties over ouderbetrokkenheid? Dit boek werkt niet vanuit een bepaald concept ouderbetrokkenheid. Het is vooral een praktisch boek vol met schema’s en modellen die ondersteunen om bij alle collega’s een cultuur van ouderbetrokkenheid te creëren, of het nu om basisonderwijs of voortgezet onderwijs gaat. Een boek dat helpt om ouderbetrokkenheid te implementeren in het beleid van de school, aansluitend op de visie van de school en de andere onderwijskundige ontwikkelingen binnen de school. Met als resultaat: bijna 100% van alle ouders zijn zichtbaar betrokken bij het onderwijs van hun kind. En tips om deze laatste procent – ouders in bijzondere situaties – te bereiken. En vooral ook een effectieve en efficiënte manier van samenwerken met ouders zodat ouderbetrokkenheid voor minder werkdruk zorgt.

Zo is het Basisboek Coördinator Ouderbetrokkenheid eigenlijk een ‘kookboek ouderbetrokkenheid’, een echt ‘doe-het-zelf’ boek.