Peter de Vries - Vertrouwen van ouders

Een vader spant een rechtszaak aan vanwege het – volgens hem – verkeerde schooladvies met betrekking tot het voortgezet onderwijs voor zijn dochter (Algemeen Dagblad 25 juli 2019). Schoolleider Titia Wittenberg bepleit in de Volkskrant en in het Nederlands Dagblad van 17 juli 2019 dat ouders een halt moet worden toegeroepen en dat we de deskundigheid van leraren beter moeten beschermen: ‘Ouders, u bent altijd welkom om uitleg te vragen over bepaalde ­beslissingen aangaande uw kind. U heeft recht op transparantie en heldere communicatie van onze kant. U heeft echter ook een plicht. Het is uw plicht de professionaliteit van docenten te erkennen. Dat is in het belang van uw eigen kind. Daar gaat het toch om?’

Als vertrouwen op het spel staat, worden leerlingen de dupe. Een spiegel over vertrouwen en betrouwbaarheid aan de hand van concrete en humoristische voorbeelden.

Over Peter de Vries

Peter de Vries is misschien wel Nederlands bekendste expert op het gebied van ouderbetrokkenheid. Als trainer en adviseur komt hij op scholen in heel Nederland en heeft inmiddels heeft meer dan tien boeken over ouderbetrokkenheid op zijn naam staan. Daarnaast doet hij aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek over de percepties van leraren en ouders wat volgens hen goed samenwerken is.